masal bu ya

gecenin bir vakti sırasımıydı şimdi masal istemenin.. masallar gece uyanırlar ki..ama yine de zor benim için şimdi uydurması hem de sonu güzel istiyorsun hem. şimdi düşünüyorsun ki mesajla anlatılan masal ne kadar güzel olabilir ki, bak seni şaşırtacağım.

yine yeteneklerimi sergilemek zorunda kalıyorum, tanrım masalımın önünü aç, ve masalım beni örtsün!

kızın biri hayatı boyunca pollyanna gibi çatı katında bir odası olsun geceleri açsın penceresini gökyüzünü seyretsin istermiş. çok saf bir istekmiş bu beklentisiz karşılıksız sadece göğe olan aşkı için. daha fazlasını düşlemeden. geceden alacakları için değil geceye vermek için gözyaşlarını ve hayallerini.

masal bu ya olmuş hayali. bir odası olmuş,tek pencereli ve bol geceli.
bir gece bakar iken gökyüzüne, harfler görmüş bulutların üzerinde, şaşırmış kız, hep o dökermiş harfleri bulutlara, bu gece ise bulutlar açılmış kıza. ve bir isim görünmüş...

kız çok etkilenmiş, korkmuş ve hemen yatağına dönmüş. sabah ise dayanamış hemen koşmuş köyün bilgesine. anlatmış rüyasını. ve demiş ki bilge kaderin o isimdir ya kaderini bekle aşkı al, ya aşkı al kötü kader dolansın hayatına.

gel zaman git zaman bir genç gelmiş köyüne, masal bu ya kız gence genc kıza vurulmuş, aşk üzerine söylenebilecek ne varsa onlar söylemişler birbirlerine, ne kadar uzun bakılabilinirse sevgiliye öyle bakmış genç kıza, ne kadar utanabilirse bir bakire tüm aşkına rağmen o kadar utanmış kız.

ve genç kaderi olmak istemiş kızın, aşkı kadere dönüştürecek kadar cesur görmüş kendini. ama kızın rüyasına inancı o kadar büyükmüş ki aşkı küçük kalmış yanında, inancı aşkından çok büyük olunca reddetmiş genci. genç şaşırmış hep öyle olurmuş ya kitaplarda aşklar kaderleşirmiş her sonda, o da öyle olacak sanmış, inanmış ama anlamamış. neden reddedildiğini anlayamamış, sanmış ki dininden, müslüman olmadığından kabul etmemiş kız onu... ve sanrısıyla sayıklaya sayıklaya yola koyulmuş...bir köye varmak üzereymiş ki bir çobana rastlamış, hava sıcak mı sıcak, güneş kavurucu mu kavurucu ve aylardan ramazanmış müslümanlar için. iftarını bekleyen çobana selam verip, yanına oturmuş, başlamışlar konuşmaya. çoban oruç imiş ve aksam güneşi batmış, orucunu açmak için elmasını çıkarmış sepetinden. gencin gözü gitmiş elmaya, ki o da müslüman olmasa bile aşkının müminymiş kaç gündür kederinden ne yiyip ne içmiş..

çoban bıçağını eline aldığı gibi kesmiş ortadan elmasını. ortadan da olmamış aslında bir tarafı daha büyük kalmış ve onu vermiş gence. genç hem sevinmiş hem şaşırmış hem anlayamamış, neden bana verdin büyük kısmını sen değil misin sabahtan beri aç olan. çoban demiş ki dinimdendir. o zaman anlamış genç aşkından göremediği kızın dinini. müslüman olmuş hemen oracıkta. adını da değiştirmiş hemencecik. herşeyiyle bir müslüman olmalıymış. bir elma!

bizim pencere sevdalısı çatı katı hayranı kıza ise yol görünmüş, göç vakitleri gelmiş artık, bu kadar medenilik aşk getirmiş kıza, babası anlamış ki bedevi olmak lazım kötü olan ne varsa korunmak için.

yollara düşmüşler.

durakladıkları köyde bir ses duymuş, ilk defa duyuyormuşcasına heycanlandıran ama herşeyiyle bildiği tanıdığı bir ses işte. kaderim değilse neden tekrar çıktı karşıma ki diye düşünmüş. çünkü kızlar her rastlantıyı tanrısal bir mesaj olarak anlarlarmış.

dönmüş arkasına göz göze gelmişler gençle, demiş ki ben allah'ın abd ı oldum, senin aşkından göremediğim sendeni ben şimdi buldum.

o zaman anlamış ki kız gökte yazan o an da yere düşmüş.

kaderine razı olmakla aşkı kazanmış.

ömür boyu mutlu olmuşlar =)

haydi durma söyle

Etiketler

40ında 40 kadın (1) aalborg universitet (1) ah muhsin ünlü (2) ahlaksız (1) ahmet altan (1) ahmet kaya (1) ahmet muhip dıranas (1) alanis morisetti (1) andımız kaldırılsın (1) anna (1) arranged (1) aşk risalesi (2) attila ilhan (1) aynalar koridorunda aşk (1) azam ali (1) aziz nesin (1) barcelona barcelona (1) boys over flowers (3) cafe de flore (1) cahit zarifoğlu (10) can yücel (1) cemal süreyya (1) cevdet bağca (1) chaos 2001 (1) cihan aktaş (1) cv (1) dağcılık (1) DE LA FRAYEUR D’ÊTRE PLOMBIER BORGNE (1) dengeler adına (1) devendra banhart (1) documentarist (1) dostoyevski (1) dublörün dilemması (2) dutch chapel (1) dücane cündioğlu (1) edip cansever (1) elif şafak (1) elif şafak siyah süt (2) elveda oblomov (1) erdem beyazıt (6) eren safi (1) ergenekon şerefsizleri (3) eternal sunshine of spotless mind (2) everything must change (1) ey selahaddin (1) farif ferjad (1) fatma barbarosoglu (1) fight club (1) FİLİSTİN (10) filistin hamas islam (2) first lady (1) furkan çalışkan (2) furkan suresi (1) galata konak cafe (1) george benson (1) gökhan özcan (3) görücü usulü (1) hakan albayrak (2) hamlet (1) hayat iman ve cihad (1) ian dallas (1) ibrahim paşalı (1) ibrahim tenekeci (8) ihvani müslim (1) imam humeyni (2) imany (1) ismail kılıçarslan (1) ismet özel (13) izzet şahin (1) kadın (1) kafka (1) kardeş türküler (1) karnak kafe (1) kelam (1) keny arkana (1) killng me softly (1) kitaplarım (1) kolera (1) korkma ben varım (2) küçük prens (1) la haine (1) lale müldür (2) lara fabian je t'aime (1) le trio joubran (1) leman sam (1) leonard cohen (1) leyla ile mecnun turgut uyar (1) majid majidi (1) masal (1) mavi kelebek (1) mehmet efe (2) melek arslanbenzer (1) mızraksız ilmihal (3) mihrimah sultan cami (1) mo ghile mear (1) murat menteş (7) mustafa islamoğlu (2) mustafa kutlu (4) mustafa ulusoy (2) müslüm gürses (1) native deen (1) nazanbekiroglu (1) nazım hikmet (1) necib mahfuz (1) necip fazıl (1) NEDEN AŞK ACISI (1) nietzsche (2) nihat dağlı (1) nikos kazancakis (1) nurettin topçu (1) nurullah genç (1) obama (1) oğuz atay (1) old boy (1) one litre of tears (1) onegin letters (1) oruç aruoba (4) ömer hayyam (1) özdemir asaf (1) pink floyd (1) platon (1) pulp fiction (1) rachel corrie (1) reconstruction (1) samed karagöz (1) sartre (1) satrpialo (1) sezai karakoç (2) sin palabras (1) sonbahar (1) suleyman cobanoglu (1) sultanahmet camii (1) süleyman çobanoğlu (3) sünnet anlayışı şekilcilik (1) şarkılar (28) şıpsevdi sakız (1) taraf (1) tarık tufan (2) tekfurun kızı (1) the best of youth (1) the burning plain (1) tuluhan tekelioğlu (1) turgut uyar (1) tutunamayanların şarkısı (1) uçurtma avcısı (1) utopia (1) varlık ve teklik teoremi (1) vas mandara (1) with one voice (1) yarim senden ayrılalı (1) yavuz selim camii (1) yıldız hamidiye cami (2) yılmaz erdoğan (1) you will never know (1) yök (1) yusufilezüleyha (1) zeynep arkan (1) zeytin'in hayali (1) zorba (1)

Blog Arşivi